Wij zijn Pagter

Al ruim 30 jaar ontwikkelen en produceren we duurzame en innovatieve verpakkingssystemen voor snijbloemen in water. Bij Pagter staan kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel. Het zit in ons DNA. Maar we doen het anders. Niet omdat het anders moet, maar omdat we anders zijn.

Al lang voordat iedereen ‘iets’ met duurzaamheid ging doen, introduceerden we meermalige verpakkingssystemen voor snijbloemen in water. Terwijl anderen moeite hebben met leveren, garanderen wij dat we het wel kunnen. En waar andere producten na 1 keer gebruiken weggegooid moeten worden, geloven wij in een herbruikbaar product. Als global partner kijken we graag naar wat er wel kan. Anders dus.

Kwalitatief anders. Betrouwbaar anders. Zinvol anders.

Wereldwijd bekend in de sierteelt- en retailsector

Onze geschiedenis

1992
Jan de Pagter ziet dat snijbloemen tijdens hun reis van producent naar consument veel van hun kwaliteit verliezen. In zijn garage in Dinteloord bedenkt hij een betere oplossing. Om de kwaliteit en versheid van snijbloemen te behouden, brengt hij de Procona (from Producer to Consumer in Aqua) uit, een herbruikbare bloemenemmer. De eerste modellen zijn Procona Amsterdam en Procona Valencia. In de jaren daarna maakt Jan de Pagter, samen met zijn vrouw Lia en dochter Corina, van Procona een wereldwijd succes.
1997
Pagter Innovations Inc (USA) wordt opgericht.
1998
Procona Florida wordt toegevoegd aan het assortiment.
2001
Het pand in Dinteloord is te klein geworden en Pagter Innovations verhuist naar een groter, eigen pand in Roosendaal.
2006
De Procona London wordt toegevoegd, met name voor de Britse retail. De eerste grote Britse retailketen besluit voor alle vestigingen over te gaan op het Procona-systeem. De jaren daarna volgen meer Britse retailers.
2008
Pagter brengt de eerste Porto op de markt; een watervasthoudende verpakking voor het verzenden van bloemen in droge dozen. Verschillende Pagter producten ontvangen in deze eerste jaren meerdere onderscheidingen.
2010
Pagter Innovations voegt bloemendisplays toe aan het assortiment. Vanaf dit moment levert Pagter dus oplossingen voor het beter transporteren van snijbloemen èn voor een perfecte presentatie op het punt van verkoop.
2011
Jan de Pagter treedt terug als directeur. De nieuwe directeur samen met het Pagter team zorgt voor verdere groei, modernisering van het bedrijf en verbetering van het productaanbod.
2021
Door deze groei wordt het pand in Roosendaal te klein. Pagter, een wereldwijd bekende en gewaardeerde leverancier in de sierteelt- en retailsector, verhuist naar een eigen duurzaam, gasloos pand in Oud Gastel.